ZBULONI PERMETIN

pervec detit, kemi gjithcka tjeter…

 

 

 

 

RAFTING

 

 

 

 

 

USHQIMI 

 

 

 

 

CLIMBING

 

ARTIKUJT ME TE FUNDIT

 

 

Naim Frashëri

Është një nga personalitetet kryesorë të literaturës shqiptare, shprehës i aspiratave të popullit për liri dhe progres. Lindi më 25 Maj 1846 në fshatin Frashër, kreu studimet në Janinë ( Greqi) ku mësoi gjuhë të ndryshme si greqiaht, latinisht, frëngjisht, italisht dhe persisht të cilat kontribuan në formimin e tij si poet. Në 1870 u transferua në Stamboll, por atje u godit nga sëmundja e turbekulozit, u kthye në Shqipëri dhe punoi në Berat dhe Sarandë si nënpunës. Që nga 1886 ka shkruajtur një mori poezish, të cilat bëjnë pjesë në pasurinë e literaturës shqiptare. Ndërroi jetë më 20 Tetor 1900, në moshën 54 vjecare. Vdekja e tij ishte një humbje kombëtare.

 

VIZITO PERMETIN

Rrethi i Përmetit (me rreth 39.000 banorë) është i pozicionuar në juglindje të Shqipërisë, me një siperfaqe prej 929 km². Përbëhet nga dy bashki, bashkia Përmet dhe bashkia Këlcyrë si dhe nga 7 komuna si : Sukë, Ballaban, Çarshovë, Piskovë, Frashër, Petran e Dëshnicë. Ky komunitet mund të përkufizohet si Komunitet Malor. Qyteti i Përmetit, qendër administrative e Rrethit, përshkohet nga lumi Vjosa nga i cili merr emrin dhe lugina.Lumi Vjosa përshkon 58 km të Rrethit dhe renditet i dyti në Shqipëri për rezervat hidrike që përmban; krijon një luginë shumë të bukur e cila ka kontribuar në Shqipëri duke filluar

 

MONUMENTE KULTURE

Është një nga personalitetet kryesorë të literaturës shqiptare, shprehës i aspiratave të popullit për liri dhe progres. Lindi më 25 Maj 1846 në fshatin Frashër, kreu studimet në Janinë ( Greqi) ku mësoi gjuhë të ndryshme si greqiaht, latinisht, frëngjisht, italisht dhe persisht të cilat kontribuan në formimin e tij si poet. Në 1870 u transferua në Stamboll, por atje u godit nga sëmundja e turbekulozit, u kthye në Shqipëri dhe punoi në Berat dhe Sarandë si nënpunës. Që nga 1886 ka shkruajtur një mori poezish, të cilat bëjnë pjesë në pasurinë e literaturës shqiptare. Ndërroi jetë më 20 Tetor 1900, në moshën 54 vjecare. Vdekja e tij ishte një humbje kombëtare.

AKTIVITETE NE PERMET

ZONA GJEOGRAFIKE

Lipë – Leusë – Lëshicë

DISTANCA

5.3 kilometra

KOHEZGJATJA

3 ORE

ZONA GJEOGRAFIKE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc aliquam justo et nibh venenatis aliquet.

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc aliquam justo et nibh venenatis aliquet.

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc aliquam justo et nibh venenatis aliquet.

PUSHIMET TUAJA NE PERMET 

MUND TË JENI TË

INTERESUAR PËR…

 

 

 

   ZBULONI SKRAPARI

  

 

          PRODUKTE TIPIKE

          MOUNTAIN BIKE

          RAFTING

          HIKING

          CLIMBING

NA NDIQNI