Editing: /home/permetweb/public_html/permet/indexbackup.php Encoding: Re-open Use Code Editor Close Save Changes Baxho "Bunkeri"

Baxho "Bunkeri"

Printo

Foto Baxho Bunker 1Ndodhet në km 4 të rrugës automobilistike Këlcyrë-Përmet në vendin e quajtur “Rrapi i Kuqarit”. Qumështi që përpunon kjo punishte vjen nga tufat e zonës, të cilat janë të kontrolluara dhe vaksinuara nga shërbimi veterinar i rrethit. Kullotat e shumta dhe të pastra, karakteristike të zonës, ndikojnë pozitivisht në cilësinë e produkteve të kësaj punishteje. Tradita e hershme e përpunimit të qumështit bën të mundur që nga kjo punishte të dalin në treg produkte të cilat pëlqehen dhe tregtohen jo vetëm në rrethin e Përmetit por dhe jashtë tij si Sarandë, Fier, Durrës e Tiranë.
Baxho Meshini është pjesë e Shoqërisë së Bashkëpunimit Reciprok “Pro Përmet”. Kjo shoqëri ka si qëllim promovimin e territorit të Përmetit, zhvillimin turistik nëpërmjet promovimit të produkteve tipike agro-ushqimore dhe artizanale, zhvillimin e strukturave të pritjes, akomodimit dhe ruajtjen e ambjentit.

Prodhimet që baxho ofron:

¤   djathë i bardhë (feta)

     • feta dhie

    • feta dele

¤   djathë kaçkavall

¤   gjalpë

¤   gjizë

 

 

Prodhimet tona mund ti gjeni në dy dyqane, një në qytetin e Përmetit në lagjen Partizani, rruga Elena Gjika dhe një në qytetin e Këlcyrës, afër shkollës 9-vjeçare.

Për çdo informacion të mëtejshëm mund të kontaktoni:
Shoqëri e Bashkëpunimit Reciprok “Pro Përmet”
Qëndra Kulturore Multifunksionale,

shëtitorja Odise Paskali, kati i II - 6400, Përmet -ALBANIA
e-mail: Kjo adresë mbrohet nga spam-bot. Duhet të kesh JavaScript të aktivizuar për ta shikuar.
web site: www.visitpermet.org

***

Baxho Bunkeri
Rapi i Kuqarit, km 4 Këlcyrë, Përmet

cell. +355 (0) 69 72 44 512

Kjo adresë mbrohet nga spam-bot. Duhet të kesh JavaScript të aktivizuar për ta shikuar.

Share this post